Goede doelen

Cartoons/Checklists


Home


Openbare Ruimte


Filosofie


Adres


Mail


  Goede doelen

KTL is van mening dat zij een bijdrage moet leveren aan mensen die kansarm zijn en die het minder goed hebben dan wij in de westerse samenleving.

Omdat KTL kiest voor een persoonlijke benadering in het zaken doen heeft zij ook gekozen voor een persoonlijk benadering in het ondersteunen van goede doelen.
Juist om deze reden hebben wij besloten sponsor te worden van het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds stelt zich ten doel kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden tot hun recht te laten komen door hen medische en/of sociale revalidatie te bieden. Het gaat om kinderen die thuis wonen en klem zitten in de vicieuze cirkel van de armoede.
De hulp kenmerkt zich door de persoonsgerichte, kleinschalige en directe werkwijze via contactpersonen ter plaatse. Hulp wordt verleend via (para)medische behandeling, operaties, hulpmiddelen, (speciaal) onderwijs, een vakopleiding en praktische wegen naar zelfstandigheid.


Hieronder kunt u lezen wat er na de hulp van het Liliane Fonds van de kinderen is geworden.

Sponsoring

2005

2004

2003 2002 2001 2000

 

Resultaten 2005

Naqash Yousaf heeft een rolstoel gekregen zodat hij vervoerd kan worden en niet meer de hele dag op bed hoeft te liggen. Hierdoor zijn ook de sociale contacten voor hem en zijn familie verbeterd.

 

 

Toh Melton  is geopereerd en zal mede dankzij zijn eigen doorzettingsvermogen in de toekomst beter lopen met behulp van orthopedische hulpmiddelen.

 

 

Farah Naz  heeft een 3-wieler gekregen. Ook haar gezondheid en hygiëne zijn verbeterd. Haar moeder en zus hebben geleerd hoe zij thuis bewegingsoefeningen met Farah kunnen doen. Farah volgt momenteel een beroepsopleiding zodat ze in de toekomst kan bijdragen aan haar eigen levensonderhoud.

 

 

 

Nattawut Gaewsomnuk  kreeg een rolstoel en volgt speciaal onderwijs. De contactpersoon voor het Liliane fonds bezoekt het gezin tenminste één keer per kwartaal om op de hoogte te blijven van verdere ontwikkelingen.

 

 

 

Bara Kokou Edem  is met succes geopereerd aan zijn rechteroog en zal het gezichtvermogen kunnen behouden.

 

 

 

 

Kouakou Yaoua Delphine  is geopereerd en zal mede dankzij zijn eigen doorzettingsvermogen in de toekomst beter kunnen lopen met behulp van orthopedische hulpmiddelen

 

 

 

2005

naar boven

Naqash Yousaf is 10 en als gevolg van een hersenbeschadiging is hij meervoudig gehandicapt. Zijn familie zorgt voor hem maar ze zijn erg arm. De ouders kunnen getraind worden om oefeningen met Naqash te doem en hem leren zindelijk te worden. Verder heeft hij een rolstoelnodig om vervoerd te kunnen worden. Aan het Liliane Fonds is gevraagd een bijdrage gevraagd voor een rolstoel, fysiotherapie, vervoer met een begeleider en voor andere vaste kosten.

Toh Melton is 6 jaar oud. Hij heeft problemen met lopen tengevolge van een groeistoornis aan beide benen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de stand van zijn beentjes operatief gecorrigeerd kan worden waarna Toh met beugels en stevige schoenen goed zal kunnen leren lopen en ook zonder problemen naar school zal kunnen gaan en spelen met zijn vriendjes. Het Liliane Fonds zal de kosten voor onderzoek, operatie, fysiotherapie, beenbeugels en schoen op haar nemen.

 

Farah Naz  is als gevolg van polio verlamd aan beide benen. Ze kan niet lopen en is erg afhankelijk van haar omgeving. Farah is inmiddels naar een arts geweest en heeft medicijnen en een extra gezonde voeding voorgeschreven gekregen. Om ervoor te zorgen dat zij zich zelfstandig kan verplaatsen krijgt zij binnenkort een aangepaste rolstoel. Ze krijgt regelmatig fysiotherapie om haar motoriek te verbeteren. Als Farah haar aangepaste rolstoel heeft wil ze graag een beroepsopleiding gaan volgen om in de toekomst financieel onafhankelijk te kunnen zijn.  Het Liliane Fonds is gevraagd een bijdrage te leveren voor onderzoek, de rolstoel, fysiotherapie, reis- en schoolkosten.

Nattawut Gaewsomnuk is 12 jaar en heeft als gevolg van een hersenbeschadiging problemen met lopen hierdoor ging hij niet naar school. Nattawut was meestal alleen thuis, kreeg weinig aandacht en zijn ouders wisten niet goed raad met hem. Inmiddels is hij ingeschreven op school voor speciaal onderwijs en krijgt hij binnenkort een aangepaste rolstoel waarmee hij zich zelfstandig tuis en op school kan verplaatsen. Ook de ouders leren hoe zij hun zoon het beste kunnen helpen stimuleren in zijn ontwikkeling.
Aan het Liliane Fonds is een bijdrage gevraagd voor een rolstoel die is aangepast op de omstandigheden op het platteland.  

Bara Kokou Edem is 2 jaar oud. Hij is geboren met een afwijking aan het netvlies van zijn rechteroog. Wanneer hij niet behandeld wordt, zal hij blind worden. Er is een arts geconsulteerd en na onderzoek blijkt Bara geopereerd te kunnen worden. Zijn moeder kan alleen de reiskosten betalen van en naar de kliniek. Aan het Liliane Fonds is een bijdrage gevraagd voor de operatie en de overige medische kosten

Kouakou Yaoua Delphine  heeft een vergroeid rechterbeen en kan heel moeilijk lopen. Na een onderzoek is er hulp aangevraagd voor een operatie. Ook is er hulp aangevraagd voor na de operatie, zoals fysiotherapie en orthopedische hulpmiddelen. Haar ouders zijn arm en kunnen de medische kosten niet betalen. Het Liliane Fonds zal de kosten voor de operatie, het vervoer en verblijfskosten in het ziekenhuis, de revalidatie en de orthopedische hulp op haar nemen

 

KTL heeft eind 2005 geld overgemaakt om Naqash, Toh, Farah, Nattawut, Bara en Delphine te voorzien in hun medische en sociale hulp.
 

Resultaten 2004

naar boven

Le Thi Diep  krijgt therapie waardoor haar motoriek iets is verbeterd.
 

 

 

Rajeswari volgt momenteel een borduurcursus. Zij hoopt hiermee, in de toekomst, haar
eigen geld te kunnen verdienen



 

Gaberdino is geplaatst op een school voor doven en slechthorenden. Behalve onderwijs leert hij ook  communiceren via gebarentaal.








 

Jeri krijgt therapie en zijn ouders zijn hier intensief bij betrokken







 

Kaji heeft een gips behandeling gekregen en door middel van intensieve therapie leert ze lopen.








 

Manoj heeft een medische behandeling ondergaan en een driewieler gekregen. Hij gaat inmiddels naar school waar het goed gaat.



 

Pemitua  is geopereerd aan haar klompvoeten. Na fysiotherapie en extra hulpmiddelen gaat het goed met haar. Ze loopt al zonder krukken.







 

Yuliana is aan haar ogen geopereerd. Ze krijgt nu een nabehandeling met een bril die haar ogen verder corrigeert.



 

2004

naar boven

Le Thi Diep  is 14 jaar en zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapt. Ze krijgt regelmatig fysiotherapie om haar motoriek te verbeteren en bezigheidstherapie. Ze leert zelfstandig eten, drinken en het  toilet bezoeken. Ook wordt ze meer in contact gebracht met andere kinderen. Het Liliane Fonds zal de kosten voor de therapie op zich nemen.
 


 

Rajeswari M R is 22 jaar en woont in India. Ze kreeg op zeer jonge leeftijd polio waardoor haar beide benen verlamd raakten. Haar moeder heeft haar altijd naar school gedragen. Ze wil nu in haar eigen onderhoud kunnen voorzien en zou graag een technische cursus volgen. Rajeswary wil nu leren borduren.
Het Liliane Fonds zal de kosten van deze cursus voor haar rekening nemen.

 

Gaberdino Paungan is  slechthorend en zijn spraak is nauwelijks ontwikkeld.  Het Liliane Fonds is een bijdrage gevraagd voor de schoolkosten

Jeri Adianto is ten gevolge van een hersenbeschadiging spastisch.  Hij is inmiddels opgenomen in een revalidatiecentrum. Hij krijgt medicijnen, die de spasmen doen afnemen en krijgt regelmatig therapie. Zijn ouders worden bij het programma betrokken zodat ze ook thuis oefening met Jeri kunnen doen. Aan het Liliane Fonds is een bijdrage gevraagd voor behandeling en verblijf in het revalidatiecentrum.

Kaji Shili kan als gevolg van polio niet lopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat zij, na een gipsbehandeling, met beugels en stevig schoenen zal kunnen leren lopen. Kaji wil daarna graag naar school om te leren lezen en schrijven. Aan het Liliane Fonds is gevraagd een bijdrage te leveren voor de medische behandeling.  

Manoj Kumar  heeft polio gehad, hierdoor heeft hij veel problemen met lopen. Hij gaat niet naar school en zijn ouders hebben veel moeite zijn handicap te accpeteren. In overleg is Manoj medisch onderzocht. Hij zal eerst een operatie ondergaan. Hierna krijgt hij orthopedische hulpmiddelen en een driewieler. Ook is besloten dat Manoj na de revalidatie naar school zal gaan. De ouders van Manoj zijn erg arm en kunnen maar een klein gedeelte van alle kosten betalen. Het Liliane Fonds zal de rest voor haar rekening nemen. 

Pemitua Sinaga  is een 20 jaar jonge vrouw. Sinds ze kan lopen heeft ze problemen, haar voeten staan in een zeer afwijkende stand. Gelukkig kan ze hier aan geopereerd worde, waarna een periode van revalidatie volgt. Ze zal eerst met behulp van krukken leren lopen. Na aanmeting van stevige  schoenen kan  ze zonder krukken lopen. Tijdens het genezingsproces verblijft ze in de revalidatiekliniek. Het Liliana Fonds zal een bijdrage leveren voor de operatie en revalidatie.  

Yuliana Andreina Acosta  is 4 jaar en woont in Venezuela. Ze is geboren met een sterke oogafwijking. Inmiddels is de operatie goed gelukt. De arts heeft aangeraden om 3 a 6 maanden een correctieve bril te dragen. Aan het Liliane Fonds is gevraagd de kosten van zowel de operatie als de bril op zich te nemen.

KTL heeft eind 2004 geld overgemaakt om Diep, Rajeswari, Gaberdino, Jeri, Kaji, Manoj, Pemitua en Yuliana te voorzien in hun medische en sociale hulp.
 

Resultaten 2003

naar boven

Alfani Kianga  heeft een prothese voor zijn rechter onderbeen. Hij kan goed lopen met de prothese, zelfs lange afstanden zijn geen probleem.

Hussein Lali heeft orthopedische schoenen gekregen zodat hij steviger op zijn benen staat. Hoewel hij zich nog wel verplaatst met krukken is het lopen met de speciale schoenen een stuk makkelijker voor hem geworden. 

Juliana Joseph heeft na de amputatie en prothese voor rechter onderbeen gekregen. Ze heeft inmiddels geleerd hiermee te lopen, zodat ze nu weer gewoon naar school kan lopen en deel kan nemen aan de dagelijkse activiteiten.

Pinki Rani krijgt therapie dit goed aanslaat. Ze kan inmiddels alleen op het toilet en ook spreekt ze al enkele woordjes. Pinky kan met behulp van de bars staan en lopen. 

Dotto Nakuru heeft een prothese gekregen voor haar linker onderbeen en kan hiermee goed lopen.

Piro Het resultaat van de operatie is goed, het been is een stuk rechter geworden en leert met behulp van krukken lopen. 

Zeneah Issa heeft beenbeugels gekregen. Ze voelt zich hierdoor vrijer en kan ook meedoen aan alle activiteiten.

Ignatius Taback is inmiddels geopereerd aan beide benen. Hij kan met behulp van speciale schoenen en beenbeugels goed staan en lopen.

2003

naar boven

Alfani Kianga komt uit Tanzania, zijn rechter been is geamputeerd. Na het genezen van de wond
kan er een prothese aangemeten worden. Alfani moet leren lopen met de prothese, met behulp van fysiotherapie. Het litteken is een gevoelige plek, de eerste tijd moet dat gecontroleerd worden zodat het geen open wond wordt. Zodra alles goed gaat kan Alfani weer naar school. Het Liliane Fonds is gevraagd een bijdrage hiervoor te leveren.

Hussein Lali  heeft een groeistoornis aan zijn benen als gevolg van polio. Bovendien is zijn linker been korten als zijn rechter. Om het hoogte verschil op te heffen krijgt hij orthopedische schoenen. Om te lopen gebruikt hij krukken. Hij kan op eigen kracht naar school en is niet meer afhankelijk van zijn omgeving. Het Liliane Fonds heeft een bijdrage geleverd voor de aanschaf van orthopedische hulpmiddelen.

Juliana Joseph  mist een stuk van haar rechter onderarm en haar rechter been is geamputeerd. Om het lopen te verbeteren krijgt Juliana een beenprothese. Ze leert, onder begeleiding,  opnieuw lopen. Een prothese is voor haar heel belangrijk, ze kan zelfstandig functioneren en is niet afhankelijk van haar omgeving. Het Liliane Fonds levert een bijdrage voor de aanschaf van de prothese.

Pinki Rani  is 3 jaar oud. Als gevolg van een hersenbeschadiging is zij zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapt. Bovendien heeft zij het Syndroom van Down.  Zij heeft o.a. problemen met lopen, zitten op een stoel en spreken. Pinki krijgt regelmatig fysiotherapie en speltherapie. Met een looprek kan zij loopoefeningen doen en spelenderwijs leert zij praten en spelen. Het Liliane Fonds heeft een bijdrage geleverd voor de therapie, een looprek en spelmateriaal  
 

Dotto Nakuru heeft een geamputeerd linker onderbeen. Om weer goed te kunnen lopen wordt een prothese aangemeten. Ze moet weer leren lopen op twee benen. Het litteken wordt gecontroleerd, omdat de huid dun is kan de prothese schuren en een wond veroorzaken. Het Liliane Fonds zal een bijdrage leveren voor de aanschaf van een prothese en de begeleiding van het dragen daarvan.

Piro  had een vergroeid been (als een S). Hij werd geopereerd en kreeg daarna fysiotherapie. De wond raakte echter ontstoken en om het vocht te kunnen verwijderen was een totale verdoving nodig. Het resultaat van de operatie is goed, het been is een stuk rechter geworden. Piro's ouders kunnen een deel van alle kosten betalen het resterende deel zal het Liliane Fonds voor haar rekening nemen. 

Zeneah Issa  heeft problemen met lopen als gevolg van polio. Met lopen draagt ze aan beide benen beugels en loopt ze met krukken. Omdat ze in de groei is moeten de beugels regelmatig worden aangepast, daarom blijft ze onder controle. Ze volgt onderwijs en is trots dat ze elf kan lopen. Het Liliane Fonds levert een bijdrage voor de aanschaf van orthopedische hulpmiddelen en de begeleiding van Zeneah.

Ignatius Taback  zijn beide benen zijn ernstig vergroeid, waardoor hij problemen heeft met lopen. Na onderzoek bleek een operatie mogelijk om de stand van zij benen te corrigeren waarna hij, na een gipsbehandeling en fysiotherapie, met beenbeugels zal kunnen lopen. Ignatius woont bij zijn tante, die zelf ook 7 kinderen heeft. Zijn tante betaalt een deel van de kosten. Het Liliane Fonds levert een bijdrage voor onderzoek, de operatie, het verblijf in het ziekenhuis, de aanmeting van beenbeugels, speciale schoenen en fysiotherapie. 

KTL heeft eind 2003 geld overgemaakt om Alfani, Hussein, Juliana, Pinki, Dotto, Piro, Zeneah en Ignatius te voorzien in hun medische en sociale hulp.
 

 

2002

naar boven

Fred is 20 en is geestelijk gehandicapt, zijn lichamelijke ontwikkeling heeft een achterstand. Fred woont bij zijn ouders, die hem goed verzorgen. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij naar een bijzondere school kan gaan, waar hij onderwijs op zijn niveau krijgt maar waar hij ook vaardigheden leert om zich zelf te verzorgen. De school ligt buiten het dorp waar zijn ouders wonen. Het Liliane Fonds zal een bijdrage leveren voor de reiskosten en kosten voor onderwijs.

Emmaunel is een jongen van 10 jaar oud, hij is zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapt. Zijn familie heeft hem in de steek gelaten. Hij leeft nu in een opvangtehuis voor gehandicapte kinderen. Emmanuel heeft een rolstoel gekregen zodat hij zich gemakkelijker kan gaan verplaatsen. Hij heeft ook nieuwe kleding en toiletartikelen zodat hij zich beter kan verzorgen. Een plaatselijke hulporganisatie betaalt een deel van de kosten. Het Liliane Fonds zal de rest van de kosten op zich nemen.

Elisa is 13 jaar. Zij heeft problemen met lopen als gevolg van beenmergontsteking. Wegens geldgebrek is zij niet eerder behandeld en ontstond er een groot abces en moest zij geopereerd worden. Elisa’s vader staat alleen voor de zorg van het gezin, haar moeder is overleden. Hij kan de kosten van het onderzoek, medicijnen, operatie en verblijf in het ziekenhuis niet betalen. Het Liliane Fonds is gevraagd deze kosten op haar te nemen.

Daniël is 5 jaar. Hij heeft een krachtsvermindering links, waardoor hij slecht loopt en zijn linkerhand niet goed kan gebruiken. Hij woont samen met zijn ouders in een tent en zijn de levensomstandigheden erg slecht, hun  inkomen is minimaal.  Hij heeft zich tot nu toe goed ontwikkeld en kan praten en speelt met andere kinderen. Hij heeft alleen wel fysiotherapie nodig in een revalidatiecentrum. Zijn ouders kunnen  de kosten daarvoor niet alleen betalen.

Jesse is een jongen van 17 jaar. Hij is spastisch en heeft daarom problemen met lopen en geen controle over zijn armen en benen. Hij heeft fysiotherapie en een rolstoel.   Gelukkig voor Jesse zijn de omstandigheden erg verbeterd. Hij heeft een rolstoel gekregen zodat hij onderwijs kan volgen aan een bijzondere school en hij krijgt fysiotherapie. Het Liliane Fonds zal een bijdrage leveren voor de kosten.

KTL heeft eind 2002 geld overgemaakt om Jesse, Fred, Emmanuel, Elisa en Daniël te voorzien in hun medische en sociale hulp. Medio 2003 bracht het Liliane Fonds ons op de hoogte hoe het met de kinderen is;
 

 

Fred gaat inmiddels naar een bijzondere school waar het hem goed vergaat.

Emmanuel verwerkt zijn handicap beter door betere verzorging en voeding. Hij is blij met zijn rolstoel en oefent hier ijverig mee en leert zich zonder hulp bewegen. Er wordt gekeken of er een mogelijkheid is dat Emmanuel zijn eigen inkomsten kan verwerven.  

Elisa is niet meer terug gekeerd naar het ziekenhuis voor een eventuele vervolgbehandeling. Het Liliane Fonds gaat ervan uit dat haar been goed is genezen. 

Daniël zijn revalidatie verloopt naar wens. Maar men acht het wenselijk dat hij voor een grondig medisch onderzoek naar een goed uitgerust ziekenhuis gaat. 

Jesse  is met  zijn rolstoel veel mobieler geworden. Op school samen met zijn (jongere) klasgenootjes is hij duidelijk veel minder geïsoleerd.

2001 

naar boven

Abdulla is verstandelijk gehandicapt. Hij heeft gedragsproblemen en heeft problemen in de omgang met andere mensen. Het is belangrijk dat hij wordt gestimuleerd in zijn ontwikkeling. Hiervoor dient hij naar een speciale school te gaan. Abdulla’s moeder is erg arm en kan dit onderwijs niet betalen.

Josephine heeft last van epileptische aanvallen, waardoor zij medicijnen nodig heeft. Opdat Josephine makkelijker zelfstandig een inkomen kan gaan verdienen helpt het Liliane Fonds haar bij het opzetten van een winkel. Tevens worden nu de medicijnen voor haar betaald. Straks kan zij dit zelf betalen.

Mouanga is geboren met een gespleten bovenlip en met zijn vingers aan één hand aan elkaar gegroeid. Door zijn handicap heeft hij problemen met eten en praten en kan hij zijn hand niet goed gebruiken.  Het is belangrijk dat hij geopereerd wordt.

Ruben Gamboa Rom is 7 jaar. Hij heeft een ernstige hersenbeschadiging waardoor hij problemen heeft met bewegen. Hij kan alleen zitten in een speciale stoel. Lopen kan hij helemaal niet. Hij krijgt fysiotherapie, daarvoor moet hij naar een revalidatiecentrum worden gebracht, zijn moeder draagt hem hier naar toe. Voor een betere verplaatsing is een rolstoel voor hem aangevraagd.

Wanjiko is een jonge vrouw van 21 en is de jongste uit haar familie. Omdat ze leerproblemen heeft hebben haar ouders haar nooit naar school laten gaan. De ouders van Wanjiko zijn oud en kunnen niet meer voor haar zorgen. Wanjiko moet in haar eigen onderhoud gaan voorzien. Dat kan alleen als  ze naar het beroepsonderwijs gaat. Ze gaat inmiddels naar een land- en tuinbouwschool en zit in verschillende projecten. Gevraagd wordt een bijdrage voor het kopen van een melkkoe.

Esther heeft klompvoetjes. Door een operatie kunnen haar voetjes rechtgezet worden waardoor ze weer normaal kan gaan lopen. Na de operatie heeft ze speciale schoenen nodig om haar voeten in de juiste stand te houden.

Doris is 6 en sinds haar geboorte doof, slechtziend en hyperactief. Zij heeft goede begeleiding nodig en volgt speciaal onderwijs. Zij krijgt les in gebarentaal, waardoor communiceren mogelijk wordt en leert de eenvoudige dagelijkse dingen zelf te doen.
Het Liliane Fonds heeft bemiddeld en er bleek dat lokaal geld beschikbaar was voor Doris om het speciaal onderwijs te kunnen blijven volgen.

 

naar boven

KTL heeft voor deze kinderen in december 2001 een bijdrage overgemaakt aan het Liliane Fonds.Medio 2002 liet het  Liliane Fonds ons weten dat voor  Esther, Wanjiko, Ruben Gamboa Rom, Mouanga, Josephine en Abdulla het volgende geregeld is; 
 

 

Abdulla maakt goed vorderingen op school en kan het zowel met zijn onderwijzer als zijn klasgenoten uitstekend vinden. Abdulla is eind 2001 van Yemen naar Aden verhuisd waar zijn moeder kon gaan werken. Er is geen recente foto van Abdulla beschikbaar.

Josephine Van de winkel van Josephine is er helaas geen foto, maar zij probeert  samen met het Liliane Fonds een florerende zaak te drijven.

Mouanga  is geopereerd en zijn bovenlip is hersteld. Ook zijn zijn vingers van elkaar gescheiden.
Hij maakt 't goed.


 

Ruben heeft een rolstoel gekregen waardoor hij nu veel makkelijker vervoerd kan worden.

 

Wanjiko heeft een kalfje gekregen en ze leert nu hoe je daar mee om moet gaan.

Esther is in 2001 aan haar voetjes geopereerd en dat heeft ze goed doorstaan. Zij leert nu weer lopen met behulp van een looprekje.

 

2000

naar boven

Chanine heeft scoliose, een zijwaartse verkromming van de ruggengraat. Zij komt uit een arm gezin, waarvan de ouders nauwelijks voldoende inkomsten hebben om in de eerste levensbehoeften te voorzien. 
Het Liliane Fonds zal de noodzakelijke operatie betalen.

Anthony is verstandelijk gehandicapt. Hij gaat naar een speciale school voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Omdat zijn ouders de kosten voor dit onderwijs niet kunnen opbrengen helpt het Liliane Fonds hen om deze lasten over te nemen.

Ngyuen Van Mac is een van de vele polioslachtoffers die er in Vietnam te vinden zijn. Door zijn onderontwikkelde rechterbeen is zijn lichaam scheef gaan staan. Nguyen was hard toe aan orthopedische hulp.

Lamine is gehandicapt als gevolg van polio waardoor hij problemen heeft met bewegen. Hij komt uit een gezin met elf kinderen en waarvan de vader nauwelijks voldoende inkomsten heeft om in de eerste levensbehoeften te voorzien, zijn moeder is overleden. Om zijn been recht te zetten heeft Lamine een gipsbehandeling nodig. Hiervoor zal hij naar een ziekenhuis in Ivoorkust moeten.

Yannic is lichamelijk en verstandelijk gehandicapt als gevolg van een hersenbeschadiging. Yannic kan niet praten. Hij is volledig afhankelijk van anderen. Vorig jaar heeft het Liliane Fonds Yannic geholpen met een rolstoel zodat zijn ouders hem niet steeds hoeven te dragen. Als Yannic een speciale stoel en sta-tafel krijgt, is het contact met de mensen om hem heen gemakkelijker. Voor zijn motoriek krijgt Yannic elke week thuis fysiotherapie. Het gezin komt uit Burundi. Ze zijn in 1997 uit Burundi gevlucht naar Kenya. Ze zijn erg arm en worden voor de dagelijkse levensbehoeften geholpen door het hoge commissariaat voor  vluchtelingen van de VN.  Het Liliane Fonds zal de kosten voor stoel, tafel, fysiotherapie en ziekenhuisbezoeken voor een jaar op zich nemen.

KTL heeft eind 2000 geld over gemaakt zodat het Liliane Fonds deze kinderen kon helpen. Onderstaand kunt u lezen hoe het met hun verder is gegaan.
 

 

Chanine heeft de operatie goed ondergaan. Ze is erg tevreden en het gaat goed met  haar.

Anthony is op school erg actief en helpt zelfs al mee aan simpele dingen thuis.

Nguyen heeft in het ziekenhuis een stevige beugel gekregen waardoor hij nu weerrecht op zijn benen kan staan. Verdere rapportage heeft het Liliane Fonds niet ontvangen en gaat ervan uit dat hulp niet meer nodig is.

Lamine heeft een operatie ondergaan waarbij zijn been succesvol is rechtgezet.

Yannic’s toestand is hetzelfde gebleven.

 

KTL kerstgeschenken en projectmanagement in de openbare ruimte
Goede doelen -^- Openbare Ruimte -^- Filosofie -^-KTL -^- Adres -^- Naar boven
KTL kerstgeschenken en projectmanagement in de openbare ruimte
KTL © 2004
bijgewerkt op 13-feb-2006